Home » Toegangsystemen

Toegangssystemen:

Mechanisch & Elektronische oplossingen

Mechanische Sluitsystemen:

Een mechanisch sluitsysteem is altijd een individuele aangelegenheid. Er is geen sluitsysteem dat identiek is.

Al bij de analyse van behoeften en de planning speelt een groot aantal verschillende factoren een rol. Onder meer de concrete eisen, de afmetingen, de structuur en de bestemming van het gebouw. 

Vragen die u zich van tevoren moet stellen om tot een goede oplossing te komen zijn:

- Hoe is de structuur van uw organisatie?
- Wat zijn uw veiligheidseisen?
- Wat is de gebruikersfunctie van het gebouw
- Welke verdere eisen, bijvoorbeeld voorschriften van verzekeringsmaatschappijen, worden gesteld?

De organisatie van sluitsystemen: hiërarchisch of centraal

In kantoren en instellingen gelden andere toegangsregels dan in een woning. Daarom wordt onderscheid gemaakt tussen een (generaal) hoofdsleutelsysteem en een centraal sluitsysteem.

(generaal) Hoofdsleutelsysteem
Bij een (generaal) hoofdsleutelsysteem zijn de toegangsrechten volgens heldere structuren geregeld. Hierbij kan elke medewerker bijvoorbeeld beschikken over een sleutel voor zijn of haar kantoor, leidinggevenden kunnen beschikken over een sleutel voor de afdeling waar zij verantwoordelijk voor zijn en de directie van de onderneming beschikt over de (generale) hoofdsleutel voor alle deuren.

Centraal sluitsysteem
Bij een centraal sluitsysteem in een appartementencomplex geeft de sleutel van de kleinste eenheid - bijvoorbeeld een bewonerssleutel – toegang tot de eigen woning en de bijbehorende aspecten zoals de brievenbus en kelder, alsmede tot de centrale toegangsdeur. De overige woningen en brievenbussen zijn slechts per individueel toegewezen sleutel toegankelijk. Om aan alle denkbare eisen tegemoet te komen, kunnen de functies van een (generaal) hoofdsleutelsysteem en een centraal sluitsysteem met elkaar worden gecombineerd.

Het veiligheidscertificaat
Voor elk sluitsysteem met beschermd sleutelprofiel wordt een certificaat uitgegeven. Dit geld voor seriesluitingen en sluitsystemen. Het certificaat geldt als legitimatie bij nabestelling van sleutels en cilinders. 

Mechanische sluitsystemen
Mechanische cilinder en sluitsysteem

Elektronische Systemen:

Veel organisaties denken nog steeds dat toegangssystemen veel duurder zijn dan mechanische sluitsystemen?

Wij willen u graag aantonen dat dit in de meeste situaties niet het geval is!

DE KOSTEN?

Besparen is tegenwoordig op vele fronten het toverwoord, de kosten moeten omlaag en investeringen worden uitgesteld.

Wanneer u op het punt staat om te investeren in een nieuw toegangsbeheerssysteem zijn de aanschafkosten natuurlijk belangrijk. Maar deze aanschafkosten vormen echter maar een klein onderdeel van de totale exploitatiekosten.

Mechanisch sluitsysteem versa Elektronisch Toegangsysteem

U kunt kiezen uit een traditioneel mechanisch systeem, een elektronisch sluitsysteem of een volledig bekabeld systeem. Uit berekeningen en praktijkervaringen blijkt dat een efficiënt elektronisch sluitsysteem in vrijwel alle gevallen gunstiger uitvalt:

  • Elektronische sluitsystemen zijn, gerekend naar aanschafprijs en exploitatiekosten over een periode van 10 jaar, niet duurder dan een mechanisch sluitsysteem. Door het gebruik van efficiënte en slimme technieken zijn deze echter wel veel kostengunstiger dan een traditioneel bekabeld toegangscontrolesysteem (zie ook kostenvergelijk).
  • Met een elektronisch sluitsysteem heeft u veel meer flexibiliteit en veiligheid dan met een  mechanisch sluitsysteem, terwijl de functies van een bekabeld systeem geëvenaard kunnen worden.

In onderstaande afbeelding is de uitkomst van een berekening te zien die wij hebben gemaakt van de verschillende systemen. Hier is uitgegaan van een praktijksituatie met realistische kosten per stuk over een periode van 10 jaar:

 

Een elektronisch toegangssysteem is niet duurder dan een mechanisch sluitsysteem

Het blijkt dan ook dat op de langere termijn een elektronisch sluitsysteem niet duurder is dan een traditioneel mechanisch systeem, maar dat u al die jaren wel de voordelen heeft op het gebied van flexibiliteit, veiligheid en beheersbaarheid.

Oplossingen:

Binnen de verschillende toegangssystemen zijn er veel oplossingen mogelijk.  Maar niet iedere oplossing is geschikt voor iedere organisatie. Portix maakt een advies op maat voor de beste oplossing voor UW organisatie.

Of het nu gaat om een offline, online, virtueel online systeem of een mobiele oplossing!

Wij zijn niet gebonden aan een fabrikant, maar op basis van onze jarenlange ervaring en kennis van de verschillende A-merken op dit gebied kunnen wij u een passende oplossing adviseren, leveren, monteren en onderhouden.

Klik op de afbeeldingen voor meer informatie over de verschillende oplossingen

Heeft u vragen  of bent u op zoek naar een toegangssysteem?  Wij helpen u graag!

Neem vrijblijvend contact met ons op.